добре дошли в моя уеб сайт

Правила на играта

Тук ще видите правилата на играта Ю-ги-о. Тя е много интересна стратегическа игра и между другото ми е любима. В сайта www.yugioh-card.com можете да намерите едно видео, което по моя преценка е устроено чудесно и разяснява правилата на играта. То обаче е на английски. Ето един линк за мястото в сайта, където е видеото - http://www.yugioh-card.com/uk/gameplay/demo.html . Също така там са публикувани Официалните правила на играта. Ето линк и към тях:http://www.yugioh-card.com/uk/rulebook/3R03803_-_SD21_YGO_RuleBook_EN.pdf . За тези, които не знаят английски, а и не само за тях, съм написал правилата, като на места съм добавил и илюстрации за улеснение. Правилата не са малко, но в процеса на игра се запомнят по-лесно и по-бързо.
Цел на играчите: Всеки играч има 8000 жизнени точки. Това е неговият живот през играта. Вие знаете, че във всички игри с нинджи и всякакви други воини вие имате някакъв живот, и когато ви ударят-губите от него, а когато вие ударите опонента - той губи част от него. Така е и тук, само че животът се изразява в точки. Целта на всеки играч е да свали точките на опонента до 0.
Ако тестето на някой играч се свърши и на другия ход не изтегли нищо, той автоматично губи.

ИМА НЯКОЛКО ВСЕМОГЪЩИ КАРТИ:


Екзодия - Това са пет карти и който успее да ги събере в ръката си автоматично печели.
Това са картите тъй наречените "Части на Екзодия".
Екзодия е единственото чудовище с външен облик на египетски бог, освен самите богове
Гробната Екзодия
За да я призовете вие трябва да имате и петте части на екзодия в гробището. След като това стане вие трябва да активирате магическата карта Договор с Екзодия (Contract with Exodia). Ако Гробната екзодия е в ръката ви, вие можете да я призовете. Петте части на Екзодия в гробището дават на Гробната Екзодия следните ефекти: върху нея не действат магически карти, върху нея не действат карти капани, върху нея не действат ефекти на чудовища, не може да бъде унищожена в битка (ако я атакуват с по-силно чудовище вие ще изгубите жизнени точки, Гробната Екзодия остава в игра), във всяка Фаза на изчакване Гробната Екзодия получава 500 точки атака. Ако петте части на Екзодия изчезнат от гроба, което може да стане, ако бъдат извадени от игра, (Това означава, че тези карти вече не участват в играта и собственика им си ги прибира. Има карти, които имат ефект да бъдат извадени други карти от игра) ефектите на Гробната Екзодия се неутрализират.
Екзодия Напълно Запечатания Бог
Тази карта не може да бъде нормално призована или поставена. Тази карта не  може да бъде призована специално освен ако не върнете всички карти от гробището ви в тестето ви. За да атакува тази карта, трябва да жертвате едно чудовище от ръката ви или от тестето ви. Тази карта печели по 1 000 точки атака за всяко нормално (обикновено и ефектно) чудовище. Ако тази карта е активирана и в гробището са петте части на Екзодия вие автоматично печелите.


ТРИТЕ ЕГИПЕТСКИ БОГОВЕ
Те са НАЙ-СИЛНИТЕ карти в цялата игра.

СЛАЙФЪР НЕБЕСНИЯТ ДРАКОН
За него се жертват три чудовища от полето.

Ефекти:
  Той получава по хиляда точки атака и защита за всяка карта в ръката ви. Ако имате четири карти в ръката, точките атака и защита ще са по 4 000. В момента, в който картите станат три и точките ще станат 3 000.
  Ако противника ви призове чудовище в атака, докато Слайфър Небесният Дракон е на полето, то губи 2 000 точки атака. Ако чудовището има по-малко или точно 2 000 точки атака се унищожава.
  Ако противника ви призове чудовище в защита, докато Слайфър Небесният Дракон е на полето, то губи 2 000 точки защита. Ако чудовището има по-малко или точно 2 000 точки защита се унищожава.
  На него не му действат карти капани.
  Магическите карти му действат само за един ход.
ОБЕЛИСКЪТ МЪЧИТЕЛ
За него се жертват три чудовища от полето

Ефекти:
  Ако жертвате две чудовища от полето унищожавате всички чудовища върху полето на опонента, а опонента губи 4 000 жизнени точки.
  Ако жертвате две чудовища от полето можете да направите точките атака и точките защита безкрайни за един ход.
  Не му действат ефектите на картите капани.
  Магическите карти му действат само за един ход.
КРИЛАТИЯТ ДРАКОН НА РА
За него се жертват три чудовища от полето.

Ефекти:
  Точките му атака и защита са равни на общия брой на точките атака и защита на жертваните за него чудовища.
  Можете да му прибавяте от жизнените си точки. Например имате 5 000 жизнени точки, КРИЛАТИЯТ ДРАКОН НА РА има 6 000 точки атака вие можете да намалите жизнените си точки с 3 000 и да прибавите на КРИЛАТИЯТ ДРАКОН НА РА 3 000 точки атака. Жизнените точки не се връщат.
  Можеш да атакуваш с КРИЛАТИЯТ ДРАКОН НА РА в друга фаза, не е задължително да бъде в бойната. Така избегвате вероятността противникът да играе мигновена магия.
  Можеш да жертваш всички чудовища от твоето поли и да прибавиш точките им атака и защита към точките атака и защита на КРИЛАТИЯТ ДРАКОН НА РА. В крайната фаза чудовищата се връщат.
  Жертваш 1 000 жизнени точки можеш да унищожиш което и да е било противниково чудовище, включително и друг бог.
  Не му действат карти капани.
  Магическите карти му действат само един ход.

Мантра:
За да се призове КРИЛАТИЯТ ДРАКОН НА РА, вие не само трябва да жертвате три чудовища от вашето поле, но и трябва да изречете тази мантра:

ВСЕМОГЪЩИ ПАЗИТЕЛЮ НА СЛЪНЦЕТО И НЕБЕТО,
ЧУЙ МОЯ ЗОВ:
ПРЕВЪРНИ СЕ ОТ КЪЛБО СВЕТЛИНА
И МИ ДОНЕСИ ПОБЕДА В ТАЗИ БИТКА!
УМОЛЯВАМ ТЕ,
ЕЛА В НАШАТА СКРОМНА ИГРА,
НО ПЪРВО ЩЕ ИЗВИКАМ ТВОЕТО ИМЕ
КРИЛАТИЯТ ДРАКОН НА РА


Само отбелязвам, че правилото за мантрата е от филмчетата, но в действителност не е необходимо да се спазва.
 

Помогнаха ли ви правилата?

 
Да
227
 
Горе-долу
35
 
Не
21
Уеб сайт в alle.bg